Usefathom vs Google Analytics: Hva er forskjellen?

17565583 2010 m10 i002 n011

Når du har en nettside, er det viktig å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ditt. Dette kan hjelpe deg med å forbedre nettstedet ditt og øke konverteringsfrekvensen. Dessverre er det slik at mange nå må fjerne Google Analytics på grunn av beslutningen til Datatilsynet i år (samt også i andre Europeiske land). I denne artikkelen sammenligner vi enkelt Google Analytics og Usefathom.

11669180 20943798

Mens Google Analytics er mest utbredt og brukes av de fleste nettsider, er Usefathom en relativt ny sporingstjeneste som fokuserer på personvern og enkelhet. I denne artikkelen vil vi se på noen av fordelene med å bruke Usefathom i stedet for Google Analytics.

Fokus på personvern

En av de største forskjellene mellom Usefathom og Google Analytics er fokuset på personvern. Google Analytics samler inn mye data om nettstedets besøkende, inkludert personlig identifiserbar informasjon som IP-adresser og informasjonskapsler som lagres i USA. Selv om Google har et stort fokus på personvern, er det likevel en risiko for at disse dataene kan bli brukt på en måte som kan skade besøkendes personvern.

Usefathom derimot, samler ikke inn personlig identifiserbar informasjon eller bruker informasjonskapsler. Dette gjør at brukerne kan føle seg tryggere og kan stole på at deres besøk på nettsted ikke blir sporet på en invaderende måte.

Enkel å bruke

Usefathom er også enklere å bruke enn Google Analytics. Mens Google Analytics har mange funksjoner og alternativer, kan dette gjøre tjenesten overveldende for nye brukere. Usefathom derimot, har en enkel og intuitiv brukergrensesnitt som gjør det enkelt for brukerne å finne de dataene de trenger.

Raskere dataoppdatering

En annen fordel med Usefathom er at dataene oppdateres raskere enn i Google Analytics. Dette betyr at brukerne kan få tilgang til sanntidsdata om besøkendes aktivitet på nettstedet, som kan hjelpe dem med å ta bedre beslutninger i sanntid.

Lavere kostnader

Google Analytics kan være kostbart for større bedrifter (for de som må ha eksterne konsulenter, ansatte osv for å drifte programmet) selv om selve programmet er gratis å bruke, avhengig av antall sidevisninger og funksjoner som brukes. Usefathom er rimelig og tilbyr en akseptabel prisplan for brukere som har mindre trafikk til nettstedet sitt.

Bedre fokus på kjernefunksjoner

En annen fordel med Usefathom er at tjenesten fokuserer på kjernefunksjonene for nettanalyse, som antall besøk, sidevisninger, kilde og konverteringer. Dette betyr at du ikke blir overveldet av unødvendige funksjoner og data som ikke er relevante for deres behov.

Konklusjon

Mens Google Analytics er en utbredt og populær nettanalyse-tjeneste, er Usefathom en stadig mer populær alternativ som fokuserer på personvern og vi anbefaler å teste det ut gratis her.

Trenger du hjelp til å fjerne Google Analytics og installere et mer GDPR-vennlig verktøy? Ta kontakt med oss, vi kan hjelpe deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *