Gratis bilder på nett – 13 nettsider

pexels cottonbro studio 5053848 1

Visste du at hjernen vår behandler bilder 60 000 ganger kjappere enn tekst? Da vet du nok allerede at gode bilder avgjørende for å fange oppmerksomhet og formidle budskapet ditt. Men hva gjør du hvis du ikke har nok visuelt materiale eller mulighet til å skape det selv? Her har vi listet opp en del nettsider som tilbyr gratis bilder på nett.

OBS: Husk å alltid lese lisensvilkårene for nettsiden. I de fleste tilfeller krever nettsidene at du krediterer fotograf eller selve nettsiden.

Menneske surfer gjennom gratis bilder på nett på en mobiltelefon.

VECTEEZY

Vecteezy har et omfattende bibliotek med fine gratis arkivbilder. Det er noen fordeler som gjør at denne nettsiden skiller seg ut mot andre arkivfotosider. For det første har nettstedet en mer robust søkemotor som lar deg filtrere bilder etter farge, orientering, stil, antall personer, alder på modellene og mer. For det andre gir Vecteezy signerte modell- og eiendomsutgivelser for alle gratis bilder der det er nødvendig. Dette beskytter brukere (og deres design) fra ethvert juridisk ansvar – en detalj som ofte overses av andre gratis arkivfotosider. Til slutt vurderer Vecteezys innholdsteammedlemmer manuelt hvert bildeinnsending for kvalitet. Dette betyr at fotosamlingen deres er profesjonelt kuratert, noe som sikrer høy kvalitet.

FREEPIK

Freepik er en kraftig søkemotor som hjelper brukere med å finne gratis arkivbilder av høy kvalitet og andre grafiske ressurser som vektorbilder, illustrasjoner og PSD-filer. Millioner av grafiske ressurser er tilgjengelige for nedlasting og kan brukes i ethvert personlig eller profesjonelt designprosjekt. I tillegg har Freepiks søkemotor kraftige filtre som hjelper til med å finne alle typer ressurser, orientering, farger, stiler osv. Freepik-brukere kan laste ned grafiske ressursformater som er kompatible med Adobe Illustrator eller Photoshop.MORGUEFILE

Denne siden er også noe annerledes. Bildene er ikke kuratert og ikke like profesjonelt produsert som på Unsplash eller Gratisography. Du vil finne bilder av tilfeldige mennesker og hverdagslige gjenstander, på en måte som tanten din Sally delte Google Foto-strømmen sin med deg. Morguefile er ikke stedet for å finne store overskrifter, men hvis du trenger et enkelt gratisbilde av et barn som pusser tennene, er dette nettstedet for gratis lagerbilder for deg.

PIXABAY

Denne siden har en veldig stor database med bilder av høy kvalitet. Det er noe mer orientert mot virksomhet og markedsføring enn Unsplash, som ofte er nyttig for innholdsmarkedsførere og bloggere. En annen stor fordel med Pixabay er at de også tilbyr gratis vektorer og illustrasjoner.

STOCKVAULT

Stockvault er en annen flott kilde til gratis arkivbilder, bakgrunnsbilder og til og med teksturer. Samlingen er bare omtrent halvparten av Unsplash, men den er godt kuratert og har daglige nye tillegg. Denne siden har også en god søkemotor og er godt organisert for å surfe etter kategori.

PEXELS

Vi kan ikke lage et innlegg om gratis arkivbilder uten å nevne Pexels. Deres enorme, velorganiserte samling av gratis arkivbilder er en av de best kuraterte på internett. I tillegg har de gratis lagervideoer! Pexels er den foretrukne bildekilden for mange bloggere.

PICJUMBO

Drevet av en 24 år gammel fotograf som var lei av å få bildene sine avvist av store aksjesider og bestemte seg for å lage sine egne, er PicJumbo nå et blomstrende gratis bildefellesskap med et stort utvalg av vakre gratis bilder.RAWPIXEL

Rawpixel hevder å ha den mest mangfoldige samlingen av arkivbilder i bransjen – og det kan være sant. De har også vektorer, PSD-modeller og offentlig domeneinnhold som kjente japanske trepanelutskrifter. Deres betalte alternativ bidrar til Hope for Children.

RESHOT

Mer enn bare en enkel bildesamling, Reshot er et fellesskap med et oppdrag. De har som mål å gi nye fotografer en plattform for å dele kreativiteten sin med de som trenger det. Deres kuraterte samlinger er omfattende, fantastiske og helt gratis.

PEXELS

Flott plattform som tilbyr håndplukkede royaltyfrie bilder under Creative Commons Zero-lisensavtalen, også kalt CC0. Dette betyr at bildene kan brukes til personlige og forretningsmessige formål uten attribusjon, det vil si å nevne en forfatter osv. Den flotte søkefunksjonen til siden lar deg også raskt finne ønsket bilde.

STOCKSNAP

Mottoet “ikke å være noen shitty stock photo site” er implementert av StockSnap.io veldig fint. Du kan bruke timer på å bla gjennom de flotte bildene og se de håndplukkede mesterverkene av royaltyfrie bilder. Absolutt verdt et par visninger/klikk, for her kan du finne bilder som ikke er tilgjengelig andre steder.

BURST

En av de nyere nettsidene er fra Shopify (en nettbutikkleverandør). Målet er å gi gründere tilgang til gode bilder. Shopify lager mange bilder internt og leverer dem under CC0-lisensen. Noen bilder er imidlertid dekket av Shopify-lisensen. Derfor bør du være oppmerksom før du bruker et bilde.

På Burst kan du finne flotte royaltyfrie bilder, noen av dem kan du laste ned under CC0-lisens. (Vær oppmerksom på lisensen for hvert bilde!)

UNSPLASH

Ifølge Unsplash publiserer de hver 10. dag 10 royaltyfrie bilder som du kan gjøre alt med fordi de også er under CC0 og derfor lisensfrie for alle prosjekter. Bildene er virkelig av høy kvalitet og godt utvalgt. Databasen med royaltyfrie bilder er også pent sortert og hjelper deg raskt å finne de riktige arkivbildene.

Spesielt hos Unsplash er utvalget av bilder av virkelig høy kvalitet utmerket og har kommet til MoreThanDigitals personlige favoritter, som vi bruker regelmessig.

Vil du motta flere smarte tips på e-post? Legg igjen mailen din så sender vi deg nyheter og tips for å forbedre bedriften din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *