Oppsett av UTM-tagger

Inforgraphic for UTM (on table)

En UTM-tag (Urchin Tracking Module) er en kode som legges til URL-er for å spore trafikk og kampanjer i Google Analytics og andre rapporteringsverktøy for nettsider. Den består av flere parameterverdier som gir informasjon om kilden til trafikken. Her er en kjapp forklaring på de vanligste parameterne:


  1. utm_source: Dette angir kilden som sendte trafikken, for eksempel en nettside, en nyhetsbrevkampanje, eller en sosial medieplattform (f.eks. facebook). Dette feltet må være med.
  2. utm_medium: Dette definerer typen trafikkkilde, for eksempel cpc for betalt annonsering, organic for organisk søk, email for e-postmarkedsføring, osv. Dette feltet må være med.
  3. utm_campaign: Dette navngir den spesifikke kampanjen eller markedsføringsinnsatsen. For eksempel “sommer_salgs-kampanje”.
  4. utm_term: Denne parameteren brukes vanligvis for betalt søkeannonsering (som Google Ads) for å spesifisere søkeordet som førte til klikket.
  5. utm_content: Dette kan brukes for å differensiere annonser eller lenker som peker til samme URL. For eksempel, hvis du har to knapper på samme side, kan du bruke dette for å skille mellom dem.
  6. utm_cid: Dette er en unik identifikator som brukes i noen tilfeller for å forhindre at Google Analytics behandler kampanje-URL-er flere ganger.
  7. utm_term (valgfri): Dette brukes for å spesifisere søkeordet i en betalt søkeannonse.
  8. gclid (valgfri): Dette brukes spesielt i Google Ads for å identifisere annonselenken.

For eksempel, hvis du har en lenke til et nettsted som du deler på Facebook i en sommerkampanje, kan UTM-taggen se slik ut:

https://www.example.com/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=sommer_kampanje

Om du vil lage disse sporingslenkene manuelt kan du bruke dette verktøyet gratis:

https://ga-dev-tools.google/ga4/campaign-url-builder/

Dette vil hjelpe deg med å spore hvor trafikken kommer fra og hvilke kampanjer som gir best resultater i Google Analytics. Husk å bruke parameterne riktig og konsistent for nøyaktige dataanalyser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *