Slik fikser du Google Search Console-feilen: “Feil: Vertsbelastningen er overskredet”

A screenshot of the Google Search Console

Google Search Console er et uvurderlig verktøy for webansvarlige og SEO-fagfolk, som gir innsikt i hvordan Google ser på og samhandler med nettsteder. Imidlertid støter brukere av og til på forskjellige feil, inkludert “Feil: Vertsbelastning overskredet.” Denne veiledningen vil hjelpe deg å forstå og løse dette problemet.

1. Forstå feilen

Meldingen “Feil: Vertsbelastning overskredet” indikerer vanligvis at Googlebot har hatt problemer med å få tilgang til nettstedet ditt på grunn av serveroverbelastning. Når serverens ressurser (CPU, minne osv.) blir overdrevet utnyttet eller maks., kan det hende at den ikke svarer på Googlebots forespørsler.

2. Mulige årsaker

 1. Høy serverbelastning: Vertsserveren din kan oppleve høy belastning fra andre nettsteder (hvis du bruker delt hosting) eller fra nettstedet ditt på grunn av en plutselig økning i trafikken.
 2. Gjennomgangsfrekvens: Googlebot prøver kanskje å gjennomsøke nettstedet ditt for ofte, noe som kan føre til overbelastning på serveren din, spesielt hvis serverressursene allerede er nær grensene.
 3. Nettstedskript: Noen dårlig kodede skript kan være ressurskrevende og senke serveren din.
 4. DDoS-angrep: Nettstedet ditt kan være under et Distribuert Denial of Service-angrep, noe som utvilsomt vil belaste serverressursene.

3. Løsninger

illustrasjon av mennesker som utfører analyser
 1. Oppgrader hosting: Hvis du har en delt hostingplan, bør du vurdere å flytte til en VPS eller dedikert hostingløsning som tilbyr flere ressurser.
 2. Optimaliser nettstedets ytelse:
  • Bruk caching plugins.
  • Minimer bruken av ressurskrevende plugins og temaer.
  • Optimaliser nettstedets database.
  • Komprimer og optimaliser bilder.
 3. Begrens Googlebots gjennomsøkingsfrekvens: Gå til “Innstillinger” i Google Search Console> “Gjennomsøkingshastighet” og velg “Begrens Googles maksimale gjennomsøkingshastighet.” Dette anbefales ikke med mindre du er sikker på at Googlebots gjennomsøkingshastighet er problemet, siden begrensning av gjennomsøkingshastigheten også kan forsinke innholdsoppdateringene til nettstedet ditt fra å vises i Googles søkeresultater.
 4. Overvåk serverbelastning: Bruk serverovervåkingsverktøy for å identifisere perioder med høy trafikk eller skript som kan forårsake overbelastning.
 5. Sikre nettstedet ditt: For å forhindre DDoS-angrep:
  • Bruk en tjeneste som Cloudflare eller Sucuri.
  • Oppdater og patch all programvare regelmessig.
  • Bruk en god sikkerhetsplugin hvis du bruker plattformer som WordPress.
 6. Søk eksperthjelp: Hvis du er usikker på den spesifikke årsaken til serveroverbelastningen, rådfør deg med en webutvikler eller hostingleverandør – Vi i Skaar Media kan hjelpe med dette til en rimelig pris, så ta kontakt .

4. Bekreft feilrettingen

Når du har implementert disse løsningene:

 1. Vent et par dager og overvåk serverbelastningen.
 2. Sjekk Google Search Console for gjentakende forekomster av feilen.
 3. Utfør en live-test ved å bruke verktøyet ” URL-inspeksjon ” i Google Search Console.

Konklusjon

«Feil: Vertsbelastning overskredet» i Google Search Console indikerer først og fremst at serverressursene dine er overveldet. Å løse dette problemet raskt er avgjørende for å sikre optimal ytelse på nettstedet og for å opprettholde god anseelse hos Googles søkeroboter. Å følge trinnene ovenfor og regelmessig overvåke nettstedet ditt kan sikre en sømløs opplevelse for brukere og søkemotorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *